Veel gestelde vragen

 

 

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over Rollz rollators. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via het contactformulier →!

Rollz Algemeen

Wie of wat is Rollz?
Rollz is een Nederlands bedrijf dat sinds 2010 innovatieve en ergonomische mobiliteitsproducten ontwikkelt en produceert, waarmee mensen moeiteloos kunnen doorgaan en verder kunnen komen. Ook wanneer dit niet meer vanzelfsprekend is.
Onze producten zijn veelzijdig en passen zich moeiteloos aan de gebruiker en de situatie aan. Rollz International is actief in verschillende landen wereldwijd, waaronder Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Zweden, Noorwegen, Italië, Spanje, de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland en Japan.

 

Welke producten verkoopt Rollz?
In 2010 introduceerde we de Rollz Motion, de rollator en rolstoel ineen. Voor de Rollz Motion zijn ook verschillende accessoires verkrijgbaar: de Rollz Shopper, de Rollz travel cover, de Rollz stokhouder, de Rollz bekerhouder en in hoogte verstelbare voetsteunen.
In maart 2016 is de shopper rollator, de Rollz Flex, geïntroduceerd. Deze rollator biedt veel steun en blijft uiterst wendbaar, ook als de grote tas goed gevuld is. In 2017 is een uitvoering met klassieke remmen toegevoegd, naast de uitvoering met de gestroomlijnde flip remmen.
Rollz blijft vernieuwen. In het najaar van 2017 is de Rollz Motion2 geïntroduceerd. Dit nieuwe model heeft naast moderne kleuren ook strakkere wielen gekregen met drie spaken. Deze zijn voorzien van banden van zachter materiaal die van nature schokdempend zijn.

 

Waar worden de Rollz producten gefabriceerd?
Rollz producten worden geproduceerd in Taiwan door een familiebedrijf met wie we al vele jaren nauw samenwerken.

 

Heeft Rollz eigen winkels?
Rollz heeft bewust gekozen voor verkoop in specialistische winkels. Op deze website vindt u een overzicht van de Nederlands verkooppunten. Vul uw woonplaats in of uw postcode, en u ziet welke winkels het dichtst bij u in de buurt zijn.

 

In welke landen kan ik de producten van Rollz kopen?
De Rollz Motion is o.a. verkrijgbaar in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Zweden, Noorwegen, Italië, Spanje, de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland en Japan. Een overzicht van de winkels in die landen die Rollz producten verkopen vindt u op de wereldkaart met onze verkooppunten.
Woont u niet in een van deze landen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Rollz ontwikkelt ergonomische producten. Wat wordt daar precies mee bedoeld?
De producten van Rollz zijn zo ontwikkeld, dat ze het lichaam op de best mogelijk manier ontlasten. De producten passen zich op verschillende manieren aan bij de gebruiker, zodat u vrij kunt bewegen.

 

Kan ik de Rollz rollator meenemen in het vliegtuig?
U kunt de Rollz rollator met een gerust hart meenemen in het vliegtuig. Ingeklapt is de Rollz Motion, inclusief het rolstoel pakket, een compact geheel. Met de Travel Cover beschermt u de Rollz Motion tijdens de reis. Wij raden aan om de Rollz Motion te gebruiken tot aan de gate en aan het vliegtuigpersoneel te vragen of ze de rollator voor u opbergen tijdens de vlucht. Wanneer u de Rollz Motion als bagage incheckt, is onze ervaring dat deze vaak niet met genoeg zorg wordt behandeld.

 

Kan ik de Rollz producten ook online aanschaffen?
De Rollz Motion en Rollz Flex kunnen via verschillende webshops besteld worden, onder andere bij onze eigen Rollz webshop.

 

Werkt Rollz ook samen met patiëntenverenigingen?
Rollz is regelmatig aanwezig op activiteiten, zoals jaarlijkse evenementen of contactdagen die worden georganiseerd door patiëntenverenigingen. Zo komt u ons tegen op de Nationale MS dag van het Nationaal MS Fonds en op het jaarlijkse Spierziektecongres, georganiseerd door Spierziekten Nederland. Hier kunnen de leden zich informeren over de mogelijkheden van Rollz rollators. Ook verzorgen wij een boeiend programma-onderdeel voor Parkinson Café’s door het hele land voor mensen met Parkinson. Op uitnodiging geven wij productvoorlichting tijdens bijeenkomsten en kunnen deelnemers de rollators zelf uitproberen. Dit kan naar wens gecombineerd worden met  een presentatie. Neem vooral contact met ons op over de mogelijkheden.

 

Wat doet Rollz op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen?
Rollz vindt het van het grootste belang dat onze producten worden vervaardigd op een eerlijke en veilige manier, voor het milieu en voor de mensen die werkzaam zijn in de fabriek in Taiwan. Onze gedragscode is ondertekend door de directie van de fabriek waar onze producten worden gemaakt.

Rollz Motion

Waar is de Rollz Motion voor bedoeld?
De Rollz Motion is een rollator en rolstoel ineen. Hierdoor kunt u door blijven gaan. U loopt stevig achter de rollator zolang u kunt en wilt. Als het nodig is, rust u uit in de rolstoel. Op deze manier behoudt u uw vrijheid.

 

Wat is het gewicht van de Rollz Motion?
Het gewicht van de Rollz Motion is 10,7 kg. Het gewicht van het rolstoelpakket is 3,7 kg. Het is dus een echte lichtgewicht rollator. Ingeklapt kan hij zo in de auto getild worden. Zo kunt u hem makkelijk meenemen als u er op uit trekt.

 

Wat is het maximale gewicht dat de Rollz Motion kan dragen?
Het maximale gewicht dat de Rollz Motion kan dragen is 125 kg.

 

Wat is de maximale lengte van een Rollz Motion gebruiker?
De Rollz Motion is bedoeld voor gebruikers met een lengte tussen 1,60m en 1,90m.

 

Als ik de Rollz Motion als een rollator gebruik, waar laat ik dan het rolstoelpakket?
Wanneer u het rolstoelpakket niet gebruikt, bevindt dit zich ingeklapt achter de rollator. Als het nodig is, vouwt de rugleuning gemakkelijk uit om de rollator in een rolstoel te veranderen. En wilt u weer zelf verder lopen, dan klapt u het rolstoelpakket weg, naar beneden. Dan is het weer een rollator.

 

Mijn benen zijn nogal lang/kort. Zijn er ook voetsteunen in andere maten?
Rollz heeft voetsteunen in verschillende maten verkrijgbaar als een accessoire. U kunt dus de maat kiezen die het beste past bij de lengte van uw benen. De small en large voetsteunen vindt u bij Accessoires.

Rollz Flex

Waar is de Rollz Flex voor bedoeld?
Wij noemen de Rollz Flex niet voor niets onze shopper rollator. Met de veelzijdige Rollz Flex kunt u er op uit, om te winkelen of boodschappen te doen bijvoorbeeld. U loopt stabiel, comfortabel en ook stijlvol dankzij het prachtige design.
De verstelbare duwbeugel biedt stabiliteit en comfort: omhoog, half of helemaal naar voren gezet in de rollatorstand voor nog meer stabiliteit. Of naar u toe gekanteld in de kantelstand. De grote tas is uw winkelmaatje.

 

Wat is het gewicht van de Rollz Flex?
De Rollz Flex weegt slechts 7,4 kg.

 

Wat is het maximale gewicht dat de Rollz Flex kan dragen?
Het maximale gewicht dat de Rollz Flex kan dragen is 125 kg.

 

Wat is de inhoud van de Rollz Flex tas?
De Rollz Flex bag heeft een inhoud van 25 liter. De constructie is intensief getest en berekend op een maximale tasinhoud van 20 kg. De Rollz Flex kan in vergelijking met andere rollators erg veel gewicht dragen. Terwijl het een lichtgewicht rollator is.
Zelfs zwaar beladen blijft de rollator erg wendbaar. Ook kunt u er nog goed stoepranden mee op en af als de tas vol zit.

 

Is de Rollz Flex echt een rollator, het lijkt een shopper trolley?
We begrijpen dat de Rollz Flex op het eerste gezicht niet op een rollator lijkt. En dat is eigenlijk precies wat we in gedachten hadden tijdens de ontwikkeling van de Rollz Flex. We zijn ervan overtuigd dat een rollator er tegenwoordig stijlvol uit kan zien en met zorg ontworpen moet zijn.
De Rollz Flex is een echter een volledig functionele rollator. Hij voldoet aan alle standaarden en eisen waaraan een rollator moet voldoen. Dit geldt in alle landen waar de Rollz Flex verkrijgbaar is.

 

Ik denk dat de Rollz Flex te groot voor mij is. Is er ook een kleinere versie?
De Rollz Flex is ontworpen voor gebruikers met een lengte tussen 1,60m en 1,90m. We werken op het moment aan een kleinere variant van de Rollz Flex voor mensen van 1,40 tot 1,60.

 

Mijn Rollz Flex tas is vies geworden. Hoe kan ik deze het beste schoonmaken?
De tas van de Rollz Flex heeft een binnentas. Deze kunt u er gemakkelijk uithalen en wassen in de wasmachine.
De buitentas kunt u afnemen met een zachte natte doek met een zacht schoonmaakmiddel.

 

Biedt de Rollz Flex ondersteuning in iedere positie?
De Rollz Flex past zich qua steun aan aan uw behoefte. De duwbeugel is te verstellen in verschillende posities. Als de duwbeugel volledig naar voren is geklapt, in de rollatorstand, biedt deze het meeste steun.
In de kantelstand, gericht naar u toe, biedt deze nagenoeg geen ondersteuning.

Rollz Accessoires

Zijn de accessoires te gebruiken voor alle producten van Rollz?
De Rollz accessoires die ontwikkeld zijn voor gebruik met de Rollz Motion kunnen alleen bij deze rollator gebruikt worden. Ze passen precies.
Voor de Rollz Flex zijn weer andere accessoires beschikbaar, zoals de stokhouder en de tashaken. Deze passen precies om de duwbeugel van de Rollz Flex.

 

Ik heb ergens een rugsteun voor de Rollz Motion gezien. Waar kan ik deze aanschaffen?
De rugsteun is een van de Rollz Motion accessoires. Meer informatie vindt u op bij de accessoires.

Service

Wat is het garantiebeleid van Rollz?
De garantie op onze producten bedraagt standaard twee jaar. De voorwaarden kunnen per land verschillen. Specifieke voorwaarden voor uw land vindt u in de gebruiksaanwijzing.

 

Waarom moet ik mijn Rollz rollator op de website registreren?
Als u uw Rollz Motion of Rollz Flex op de Rollz website registeert, kunt u rekenen op een snelle service.

 

Mijn Rollz product is kapot. Wat kan ik doen?
Als er iets mankeert aan uw Rollz rollator of als een accessoire onverhoopt kapot is, kunt u terecht bij de winkel waar u het product heeft aangeschaft. Daar zal worden gekeken naar de beste manier om het probleem op te lossen. Zodat u weer zo gauw mogelijk gebruik kunt maken van uw rollator!

 

Waar kan ik het serienummer van mijn Rollz product vinden?
Het serienummer van de Rollz Motion vindt u onder het kussen van de stoel van de rollator. Het serienummer van de Rollz Flex staat op een sticker op het kruisscharnier onder de zitting.

 

Mijn Rollz rollator is ouder dan twee jaar. Kan ik nog onderhoud laten plegen?
De rollators van Rollz kunnen altijd ter onderhoud of reparatie worden aangeboden. Wij vinden het belangrijk om u de best mogelijke service te verlenen. Na het aflopen van de garantieperiode brengen wij hiervoor reparatiekosten in rekening. Over de geschatte kosten overleggen we vooraf met u ter goedkeuring.

 

Hoe lang duurt het voordat ik bij reparatie mijn Rollz weer terug heb?
Wij streven ernaar een reparatie binnen 5 werkdagen af te handelen. De verzendtijd komt daar bovenop. Hoe lang het precies duurt voordat u uw Rollz weer terug heeft, hangt af van het type reparatie dat moet worden uitgevoerd.

 

Ik zou mijn Rollz op mijn specifieke situatie aan willen passen, kunt u daarbij helpen?
Op het moment is het niet mogelijk om Rollz producten door ons te laten aanpassen. U kunt wel altijd contact met ons opnemen, aangezien we graag met u meedenken. Daarnaast zullen vele winkeliers en distributeurs bereid zijn u te helpen met specifieke aanpassingen.