Veel gestelde vragen

 

 

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over Rollz rollators. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via het contactformulier →!

Rollz Algemeen

Wie of wat is Rollz?
Rollz is een Nederlands bedrijf dat sinds 2010 innovatieve en ergonomische mobiliteitsproducten ontwikkelt, produceert en verkoopt in vele landen. Onze design rollators helpen mensen om mobiel, actief en zelfstandig in het leven te blijven staan, ook wanneer dit niet meer vanzelfsprekend is.

 

Welke producten verkoopt Rollz?

In 2010 introduceerden we de Rollz Motion: de rollator en rolstoel in één. Voor de Rollz Motion zijn ook verschillende accessoires verkrijgbaar: een 3-in-1 rolstoelpakket-, tas- en stokhouder, een shopper, reishoes, dienblad en bekerhouder.

In maart 2016 is de Rollz Flex geïntroduceerd; de rollator met grote tas. Deze rollator biedt veel steun en blijft uiterst wendbaar, ook wanneer de tas goed gevuld is. In 2017 is een uitvoering met klassieke remmen toegevoegd, naast de uitvoering met de gestroomlijnde flip remmen. De Rollz Flex is ook in een small-variant verkrijgbaar. Voor de Rollz Flex en Rollz Flex Small zijn verschillende accessoires beschikbaar, zoals: een dienblad, tashaken en een stokhouder.

Rollz blijft vernieuwen. In het najaar van 2017 is de Rollz Motion² geïntroduceerd. Dit nieuwe model heeft, naast moderne kleuren, ook strakkere wielen gekregen met drie spaken. Deze zijn voorzien van banden van zachter materiaal dat van nature schokdempend is. De Rollz Motion² is ook verkrijgbaar in een kleinere variant, de Rollz Motion² Small.

 

Waar worden de Rollz producten gefabriceerd?
Rollz producten worden geproduceerd in Taiwan door een familiebedrijf waarmee we al vele jaren nauw samenwerken.

 

Heeft Rollz eigen winkels?
Rollz heeft bewust gekozen voor verkoop in specialistische winkels. U kunt eenvoudig vinden waar het dichtstbijzijnde Nederlandse verkooppunt is. Klik op de link, vul uw woonplaats of uw postcode in en u ziet welke winkels het dichtst bij u in de buurt zijn.

In onze eigen showroom, bij ons kantoor in Diemen, kunt u alle kleuren en maten van de Rollz Motion en Rollz Flex komen bekijken. Wilt u langskomen? Neem dan vooraf contact met ons op om een afspraak te maken.

 

In welke landen kan ik de producten van Rollz kopen?
De Rollz producten zijn verkrijgbaar in: Nederland, België, Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Japan, Korea, Luxemburg, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, de Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland.

Woont u niet in een van deze landen, maar zou u wel graag een Rollz product aan willen schaffen? Neem dan contact met ons op.

 

Rollz ontwikkelt ergonomische producten. Wat wordt daar precies mee bedoeld?
Een product is ergonomisch wanneer het bevorderlijk is voor de gezondheid, veiligheid, het comfort en het functioneren van mensen.

Bij de producten van Rollz ziet u dat terug, doordat deze uw mobiliteit ondersteunen bij verschillende fysieke mogelijkheden. Het product past zich aan bij wat u kunt en waar ondersteuning nodig is.

De Rollz Flex ondersteunt mensen met lichte balansproblemen die ondersteuning nodig hebben bij het lopen.

De Rollz Motion biedt steun aan mensen met wat meer balansproblemen en daagt tegelijk uit tot zelfstandig wandelen. Wanneer u genoeg heeft gelopen, kunt u gaan zitten en bent u nog steeds mobiel in de rolstoel.

 

Kan ik de Rollz producten ook online aanschaffen?
De Rollz Motion², Rollz Motion, Rollz Flex en de rollator accessoires kunnen via verschillende webshops besteld worden, onder andere bij onze eigen Rollz webshop.

 

Werkt Rollz ook samen met patiëntenverenigingen?
Rollz is regelmatig aanwezig bij activiteiten, zoals jaarlijkse evenementen of contactdagen die worden georganiseerd door patiëntenverenigingen. Zo komt u ons tegen op de Nationale MS Dag van het Nationaal MS Fonds en op het jaarlijkse Spierziektecongres, georganiseerd door Spierziekten Nederland. Hier kunnen de leden zich informeren over de mogelijkheden van de Rollz rollators.

Op uitnodiging geven wij productvoorlichting tijdens bijeenkomsten. Daar kunnen deelnemers de Rollz rollators ook zelf uitproberen. Dit kan naar wens gecombineerd worden met een presentatie. Neem vooral contact met ons op over de mogelijkheden.

Met deze productvoorlichting komen wij ook een aantal keer per jaar langs bij Parkinson Cafés door het hele land. Wilt u weten op welke evenementen we binnenkort aanwezig zijn? Deze informatie vindt u op onze Facebookpagina.

 

Wat doet Rollz op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen?
We vinden het van het grootste belang dat Rollz producten worden vervaardigd op een eerlijke en veilige manier; voor het milieu en voor de mensen die werkzaam zijn in de fabriek in Taiwan. Onze gedragscode is daarom ook ondertekend door de directie van de fabriek waar onze producten worden gemaakt.

 

Waar kan ik de handleiding van mijn rollator of accessoire vinden?
De handleiding krijgt u bij uw product geleverd. Mocht u deze niet meer hebben, kunt u eenvoudig een online versie van de handleiding downloaden.

Rollz Motion

Waar is de Rollz Motion voor bedoeld?
De Rollz Motion is een rollator en rolstoel in één. Hierdoor kunt u er altijd op uit blijven gaan. U loopt achter de rollator zolang u kunt en wilt. Wanneer u genoeg heeft gelopen, bouwt u de rollator snel en makkelijk om tot rolstoel en rust u uit terwijl u wordt voortgeduwd. Op deze manier behoudt u uw vrijheid. De Rollz Motion is ontwikkeld voor gebruikers met een lengte van 1,60 m tot 1,90 m. We hebben ook een kleinere variant, de Rollz Motion² Small.

 

Waarin wijkt de Rollz Motion² Small af van de Rollz Motion? 
De Rollz Motion² Small is bestemd voor mensen tussen de 1,50 m en 1,85 m. Het frame van de Rollz Motion² Small is 5 centimeter lager dan de Rollz Motion. Daardoor is zowel de steun- als de zithoogte 5 cm lager. De Small-uitvoering is beschikbaar in de kleuren matt black en island blue. Het gewicht van de Rollz Motion Small is hetzelfde als dat van de standaard Rollz Motion, namelijk 10,7 kg. Door dit relatief lage gewicht zijn beide versies een lichtgewicht rollator. De maximale belasting is 125 kg.

 

Wat is het gewicht van de Rollz Motion?
Het gewicht van de Rollz Motion en de Rollz Motion² Small is 10,7 kg. Het is dus een echte lichtgewicht rollator. Ingeklapt kan hij zo in de auto getild worden. Zo kunt u hem makkelijk meenemen wanneer u eropuit trekt.
Het rolstoelpakket is aan de Rollz Motion te hangen en weegt 3,7 kg.

 

Wat is het maximale gewicht dat de Rollz Motion kan dragen?
Het maximale gewicht dat de Rollz Motion en de Rollz Motion² Small kunnen dragen, is 125 kg. Op de Rollz Motion kan één persoon zitten en zich laten voorduwen. Rollz International kan de veiligheid niet garanderen wanneer meerdere personen plaatsnemen op de zitting.

 

Hoe klap ik de Rollz Motion in? 
Onder de zitting van de Rollz Motion zit een rode knop, deze drukt u in en tegelijkertijd tilt u de zitting gedeeltelijk omhoog. Hierna beweegt u de zijkanten van de Rollz Motion naar elkaar toe totdat deze is ingeklapt. Zorg dat de bagagetas onder de Rollz Motion helemaal leeg is voordat u de Rollator inklapt. In dit filmpje ziet u hoe het in- en uitklappen gaat.

 

Hoe klap ik de Rollz Motion uit?
Om de Rollz Motion uit te klappen, trekt u de zijkanten van de Rollz Motion uit elkaar. Wanneer de rollator bijna geheel is uitgeklapt, duwt u met uw hand de zitting naar beneden. Wanneer u een ‘klik’ hoort, weet u dat de zitting goed vast zit. In dit filmpje demonstreren we hoe het in- en uitklappen gaat.

 

Als ik de Rollz Motion als een rollator gebruik, waar laat ik dan het rolstoelpakket?
U kunt het rolstoelpakket eventueel thuislaten en de deur uitgaan met de Rollz Motion in rollatorstand. Wanneer u het rolstoelpakket niet gebruikt, maar wel meeneemt, bevindt dit zich ingeklapt achter de rollator. Wanneer het nodig is, trekt u de rugleuning van het rolstoelpakket gemakkelijk omhoog om de rollator in een rolstoel te veranderen. En wilt u weer zelf verder lopen, dan klapt u het rolstoelpakket weg, naar beneden. Zo is het weer een rollator.

Wilt u zien hoe dit werkt? Bekijk dan de demonstratievideo.

Het is sinds kort ook mogelijk om het rolstoelpakket boven het zitkussen aan het frame te hangen, zodat u meer inloopruimte heeft. Daarvoor is de 3-in-1 rolstoelpakkethouder ontwikkeld.

 

Mijn benen zijn nogal lang/kort. Zijn er ook voetsteunen in andere maten?
Bij de Rollz Motion², Rollz Motion² Small, de Rollz Motion en het rolstoelpakket worden voetsteunen meegeleverd. Kies de juiste maat voor een goede zithouding.

Door het gebruiken van de juiste maat voetsteun heeft u een goede zithouding omdat u de spieren in uw benen niet beknelt. Dat is bevorderlijk voor uw rug en de doorbloeding van de benen. De voetsteunen hebben we in drie maten: small, medium en large.

 

Wilt u zeker weten dat u de juiste maat bestelt? Dan is het van belang dat u de lengte van uw onderbeen meet, van de knieholte tot aan de onderkant van de hak van uw schoen.

 

 

Meet de lengte in centimeters van uw knieholte tot aan de onderkant van de hak van uw schoen.

Deze lengte in centimeters vertelt u welke maat voetsteun voor u het meest geschikt is.

34,5 cm – 38,5 cm: small
38,5 cm – 42,5 cm: medium
42,5 cm – 46,5 cm: large

 

Wanneer u de Rollz Motion, Rollz Motion² of het rolstoelpakket  bestelt, krijgt u standaard de voetsteunen in de medium maat geleverd.

Zijn de small of large voetsteun voor u het meest geschikt? Dan kunt u dit aangeven bij uw bestelling. Vul dit in bij het kopje ‘opmerkingen’ in de laatste stap van uw bestelling.

Of u een Rollz Motion² (voor mensen tussen 1,60 m en 1,90 m) of Rollz Motion² Small (voor mensen tussen 1,50 m en 1,85 m) bestelt, maakt voor de aangeraden voetsteunen niets uit.

 

Kan ik de Rollz Motion rollator meenemen in het vliegtuig?
U kunt de Rollz Motion met een gerust hart meenemen in het vliegtuig. Ingeklapt is de Rollz Motion, inclusief het rolstoelpakket, een compact geheel. Met de speciale reishoes beschermt u de Rollz Motion tijdens de reis. Wij raden u aan om de Rollz Motion te gebruiken tot aan de gate en aan het vliegtuigpersoneel te vragen of ze de rollator voor u opbergen tijdens de vlucht. Wanneer u de Rollz Motion enkel als bagage incheckt, is onze ervaring dat deze niet altijd met genoeg zorg wordt behandeld.

 

Kan ik met mijn Rollz Motion in een rolstoeltaxi? 

U heeft geen rolstoeltaxi nodig als u met een Rollz Motion reist. De Rollz Motion kan namelijk als bagage achterin worden meegenomen in elke taxi. Ingeklapt pas hij in vrijwel elke kofferbak. U neemt dan zelf in de taxi plaats. Reist u toch met een rolstoeltaxi? Dan kunt u, tijdens de rit, niet in de Rollz Motion blijven zitten, daar is deze niet geschikt voor.

Rollz Flex

Waar is de Rollz Flex voor bedoeld?
De Rollz Flex is een design rollator met grote tas. Met de Rollz Flex kunt u erop uit, om te winkelen of boodschappen te doen, bijvoorbeeld. Op het eerste gezicht is niet te zien dat de Flex een rollator is, hij lijkt eerder op een boodschappentrolley. U loopt stabiel, comfortabel en ook stijlvol dankzij het prachtige, doordachte design. In de waterdichte tas kunt u wel 25 liter tot aan 20 kg meenemen en toch stabiel blijven manoeuvreren.
Door de duwbeugel te verstellen, kunt u kiezen hoe u de Flex gebruikt. Door de duwbeugel naar voren te zetten, in de rollatorstand, is de Flex een volledig gecertificeerde rollator. De duwbeugel is in zes verschillende standen te zetten. Zo kunt u de duwbeugel ook schuin naar u toe zetten en de shopper gemakkelijk achter u aantrekken als een boodschappentrolley.
De Rollz Flex is gemaakt voor mensen tussen 1,55 m en 1,95 m. De hoogte van de duwbeugel is aan te passen, deze kan in negen verschillende hoogtestanden worden gezet.

 

Ik denk dat de Rollz Flex te groot voor mij is. Is er ook een kleinere versie?
De Rollz Flex is ontworpen voor gebruikers met een lengte tussen 1,55 m en 1,95 m.
Er is ook een kleinere versie, de Rollz Flex Small, deze is geschikt voor mensen tussen de 1,40 m tot 1,60 m. De Rollz Flex Small heeft een waterdichte tas waar 14 liter in kan, toch kan deze tas 20 kg dragen. De duwbeugel is in vijf hoogtestanden te zetten in plaats van negen.
De duwbeugel kan, afhankelijk van de ondersteuning die u nodig heeft, in zes verschillende standen worden gezet.

 

Wat is het gewicht van de Rollz Flex?
De Rollz Flex weegt slechts 7,4 kg. De Rollz Flex Small weegt iets minder, 6,8 kg.

 

Wat is het maximale gewicht dat de Rollz Flex kan dragen?
Het maximale gewicht dat de Rollz Flex kan dragen, is 125 kg.
Let op, er kan maar één persoon gaan zitten op het zitje van de Rollz Flex. Rollz International kan de veiligheid niet garanderen wanneer meerdere personen plaatsnemen op de zitting. Neem enkel plaats op het zitje wanneer de Rollz Flex op de parkeerrem staat.

 

Wat is de inhoud van de Rollz Flex tas?
De Rollz Flex tas heeft een inhoud van 25 liter. De constructie is intensief getest en berekend op een maximale tasinhoud van 20 kg.
De waterdichte tas van de Rollz Flex Small heeft een inhoud van 14 liter en kan eveneens 20 kg dragen. In vergelijking met andere rollators kan de Rollz Flex erg veel gewicht dragen op een veilige en stabiele wijze.
Door de uitneembare binnentas haalt u uw spullen gemakkelijk uit de rollatortas. Zo bergt u, zonder veel te moeten bukken, uw boodschappen makkelijk op.
Zelfs zwaarbeladen blijft de rollator erg wendbaar. Ook kunt u er nog goed stoepranden mee op en af als de tas vol zit.

 

Is de Rollz Flex echt een rollator, het lijkt een shopper trolley?
We begrijpen dat de Rollz Flex op het eerste gezicht niet op een rollator lijkt. Dat is eigenlijk precies wat we in gedachten hadden tijdens de ontwikkeling van de Rollz Flex. We zijn ervan overtuigd dat een rollator er tegenwoordig stijlvol uit kan zien en met zorg ontworpen moet zijn. Dit alles komt dan ook terug in de Rollz Flex, daarnaast is het natuurlijk een gecertificeerde rollator. Hij voldoet aan alle Europese standaarden en eisen waaraan een rollator moet voldoen. De Rollz Flex in actie zien? U ziet het in dit filmpje.

 

Hoe klap ik de Rollz Flex in?

Het inklappen van de Rollz Flex is snel gedaan. In dit stappenplan worden de te nemen stappen toegelicht. Ook dit filmpje laat zien hoe gemakkelijk u de Flex inklapt en weer uitvouwt.

 

Hoe klap ik de Rollz Flex uit?

Ook het uitklappen van de Rollz Flex gaat gemakkelijk. Hoe u dit precies doet, ziet u in dit stappenplan. Dit filmpje kan u helpen bij het uitklappen van de Rollz Flex.

 

Mijn Rollz Flex tas is vies geworden. Hoe kan ik deze het beste schoonmaken?
De waterdichte tas van de Rollz Flex heeft een binnentas. Deze kunt u er gemakkelijk uithalen en wassen op 30 graden in de wasmachine. Deze binnentas niet strijken, bleken, chemisch reinigen of drogen in de droger.
De buitentas kunt u afnemen met een zachte, natte doek met een mild schoonmaakmiddel.

 

Hoeveel steun biedt de duwbeugel van de Rollz Flex per stand? 

De Rollz Flex past zich qua steun aan naar uw behoefte. De duwbeugel is te verstellen in zes verschillende posities. Als de duwbeugel volledig naar voren is geklapt, in de rollatorstand, biedt deze de meeste steun.

Wanneer u de duwbeugel omhoog zet of naar u toe richt, zodat u hem als een boodschappentrolley achter u aan kunt trekken, biedt deze nagenoeg geen ondersteuning. De stand van de duwbeugel is ook onderweg gemakkelijk aan te passen. Zo biedt de Rollz Flex u op elk gewenst moment de juiste ondersteuning.

 

Wilt u zien hoe de Rollz Flex werkt en hoe u de duwbeugelstand aan kunt passen? Dat ziet u in deze demonstratievideo.

 

Wat is het verschil tussen de klassieke rem en de fliprem? 

Bij de Rollz Flex kunt u kiezen uit twee soorten remmen: er is een uitvoering met een gestroomlijnde fliprem en een met een klassieke rem. De Rollz Flex Small is er alleen in de klassieke rem-uitvoering.

De fliprem

De fliprem is ontworpen om de rollator op de parkeerrem te kunnen zetten, dit doet u door de fliprem helemaal naar beneden te zetten. Tijdens het lopen kunt u ook lichtjes bijremmen. In elke stand van de duwbeugel is deze rem gemakkelijk te bedienen.

 

De klassieke rem

Met de klassieke rem kunt u tijdens het lopen gemakkelijk bijremmen. U zet de Rollz Flex op de parkeerrem door de rem in te knijpen en daarna de driehoekige parkeerrem in te knijpen. Wanneer de duwbeugel in de rollatorstand staat, is deze rem het gemakkelijkst te bedienen.

Rollz Accessoires

Zijn de accessoires te gebruiken voor alle producten van Rollz?
De Rollz accessoires, die ontwikkeld zijn voor gebruik met de Rollz Motion, kunnen alleen bij deze rollator gebruikt worden. Ze passen precies.
Voor de Rollz Flex zijn weer andere accessoires beschikbaar, zoals de stokhouder, het dienblad en de tashaken. Deze passen precies om de duwbeugel van de Rollz Flex.

Rollz Motion Accessoires

Ik heb ergens een rugsteun voor de Rollz Motion gezien. Waar kan ik deze aanschaffen?
De rugsteun is een van de Rollz Motion accessoires. Met de rugsteun kunt u onderweg uitrusten wanneer u niet het rolstoelpakket mee heeft genomen. U maakt de rugsteun gemakkelijk vast aan de Rollz Motion, zo kunt u eenvoudig onderweg plaatsnemen op de zitting van de rollator. U kunt de rugsteun aanschaffen in onze webshop.

 

De 3-in-1 rolstoelpakkethouder, hoe werkt die?
Zonder rolstoelpakkethouder hangt het rolstoelpakket achter de rollator. Wanneer u deze houder gebruikt, hangt het rolstoelpakket boven de zitting. Hierdoor behoudt u meer inloopdiepte en bewegingsvrijheid. U kunt ook altijd een stok en extra tasje meenemen door de geïntegreerde stok- en tashouder. Wilt u zien hoe de 3-in-1 rolstoelpakkethouder werkt? Bekijk dan dit filmpje. U schaft de 3-in-1 rolstoelpakkethouder aan in onze webshop.

 

Hoe werkt de shopper?
De Rollz shopper klikt op het frame van de Rollz Motion, zo heeft u altijd een tas bij u. Ook is de tas weer makkelijk van het frame te halen en draagt u hem om uw schouder. De tas heeft een inhoud van 13,2 liter en bevat een vak met ritssluiting voor uw mobiel en/of portemonnee. De shopper kan alleen op het frame worden geklikt wanneer de Rollz Motion in de rollatorstand gebruikt wordt.
Wilt u zien hoe u de shopper op het frame klikt en in gebruik neemt, bekijk dan dit filmpje.
De shopper voor de Rollz Motion is online te koop op rollz.shop.

 

Ik wil mijn Rollz Motion goed beschermen wanneer ik op reis ben, hoe doe ik dat?
Daar is de reishoes speciaal voor ontwikkeld. Deze maakt een compact pakket van de Rollz Motion en het rolstoelpakket. De hoes beschermt het frame, maar laat de wielen vrij waardoor u de verpakte Rollz Motion nog een stuk voort kunt duwen.
Hoe u de reishoes omdoet, laten we u zien in een filmpje. De reishoes bestelt u op rollz.shop.

 

Ik wil graag wat te drinken meenemen, hebben jullie daar ook een accessoire voor?
Hiervoor hebben we de bekerhouder, deze schuift u op het frame. Zo kunt u gemakkelijk een glas of flesje met u meenemen. Breng bijvoorbeeld een glas jus d’orange van de keuken naar de woonkamer, of heb altijd een flesje water binnen handbereik. De bekerhouder kan blijven zitten op het frame, ook tijdens het inklappen. Verwijder wel eerst het drinken voordat u de Rollz Motion inklapt. Wilt u zien hoe de bekerhouder werkt? Bekijk dan dit filmpje. U kunt de bekerhouder in onze webshop aanschaffen.

 

Is er ook een dienblad voor de Rollz Motion beschikbaar? 
Jazeker, we hebben een bamboe dienblad voor de Rollz Motion. Hiermee brengt u de koffie, lunch of wat u maar wilt van de keuken naar de woonkamer en de lege kopjes weer terug. Het Rollz Motion dienblad vindt u in onze webshop.

 

Ik wil graag mijn stok meenemen als ik met de Rollz Motion op stap ga, kan dat?  

Hiervoor hebben we de 3-in-1 rolstoelpakkethouder gemaakt. Een van de drie functies is een stokhouder. Zo heeft u altijd uw wandelstok binnen handbereik. Door dit product kunt u ook het rolstoelpakket boven de zitting hangen, zo heeft u meer inloopdiepte. Daarnaast kunt u nog lichte tasjes aan de houder hangen. Hoe handig de 3-in-1 rolstoelpakkethouder is, ziet u in dit filmpje.

 

Welke onderdelen zitten standaard bij de Rollz Motion? 
Bij de Rollz Motion krijgt u standaard het rolstoelpakket meegeleverd in de verpakkingsdoos. Dit kunt u aan de rollator hangen om deze wanneer nodig tot rolstoel om te bouwen.
Ook krijgt u het boodschappenmandje dat onder de Rollz Motion hangt meegeleverd.
De voetsteunen horen er uiteraard ook bij, deze worden standaard geleverd in de medium maat. Deze maat is voor de meeste mensen geschikt, maar we hebben ook een small en large versie. U ziet welke maat u nodig heeft onder het kopje ‘Mijn benen zijn nogal lang/kort. Zijn er ook voetsteunen in verschillende maten?’ bij deze veelgestelde vragen. Bij aankoop kunt u aangeven welke maat voetsteunen u wilt.

Rollz Flex Accessoires

Welke Rollz Flex accessoires zijn te koop?
De Rollz Flex is aan te vullen met een stokhouder, tashaken en een dienblad. Deze zijn specifiek ontwikkeld voor gebruik bij deze rollator, en passen niet op de Rollz Motion of een andere rollator.

 

 

Is er ook een dienblad voor de Rollz Flex beschikbaar?
Wilt u een kopje thee van de keuken meenemen naar de woonkamer, of een boek mee naar buiten nemen? Met het dienblad, gemaakt van bamboe, neemt u met gemak wat spullen mee van plek naar plek. Het dienblad vindt u in onze shop.

 

 

Ik wil graag mijn wandelstok aan de rollator hangen, is hier een accessoire voor?
Met de Rollz Flex stokhouder neemt u uw wandelstok eenvoudig mee. De stokhouder bevestigt u gemakkelijk en zonder gereedschap aan de duwbeugel van de Rollz Flex. De stokhouder is geschikt voor vrijwel elke maat stok, zo heeft u uw wandelstok altijd bij de hand. Wilt u zien hoe de stokhouder werkt, bekijk dan dit filmpje. U kunt de stokhouder op rollz.shop aanschaffen.

 

 

Ik wil wat extra tasjes aan de Rollz Flex hangen, hoe kan ik dit het beste doen?
Met de Rollz Flex tashaken hangt u eenvoudig een extra tasje met boodschappen of andere spullen aan uw Rollz Flex. Zo kunt u kwetsbare producten, zoals brood, groenten of bloemen makkelijk meenemen. Deze hoeft u dan niet bij de andere, zware boodschappen in de waterbestendige tas te stoppen. De tashaken zijn in onze webshop te koop in een set van twee lichtgewicht haken die eenvoudig op het frame te klikken zijn. In dit filmpje ziet u hoe dat gaat. Elke haak kan zo’n 2,5 kg dragen.

Service

Wat is het garantiebeleid van Rollz?

De garantie op onze producten is 5 jaar op het frame en 2 jaar op overige onderdelen. Slijtagegevoelige onderdelen vallen niet onder de garantie. Wanneer een product beschadigd raakt door overbelasting, het gebruik van niet originele Rollz-accessoires of door gebruik van niet door Rollz goedgekeurde onderdelen, valt het product niet meer onder de garantie. Mocht er onverhoopt iets mankeren aan uw Rollz, neem dan contact op met de winkel waar u het product heeft gekocht.

 

Wat zijn de voordelen als ik mijn Rollz rollator op de website registreer? 

Als u uw Rollz Motion of Rollz Flex op de Rollz website registreert, kunt u rekenen op een snelle service wanneer u een reparatie uit wilt laten voeren. U kunt zich dan ook inschrijven voor een e-mail nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes, ervaringen van andere Rollz-gebruikers en aanbiedingen die u vier keer per jaar ontvangt.

 

Er mankeert iets aan mijn Rollz product. Wat kan ik doen?

Als er iets mankeert aan uw Rollz rollator, kunt u terecht bij de winkel waar u het product heeft aangeschaft. De winkel overlegt dan doorgaans met Rollz over de beste manier om het probleem op te lossen, zodat u weer zo gauw mogelijk gebruik kunt maken van uw rollator!

 

Waar kan ik het serienummer van mijn Rollz-product vinden?
Het serienummer van de Rollz Motion vindt u onder het kussen van de stoel van de rollator.

 

 

Het serienummer van de Rollz Flex staat op een sticker op het kruisscharnier onder de zitting.

 

 

Mijn Rollz rollator heb ik langer dan twee jaar. Kan ik nog onderhoud laten plegen?

De rollators van Rollz kunnen altijd ter onderhoud of reparatie worden aangeboden via uw aankoopkanaal. Mogelijk stuurt de winkel de rollator naar ons op. Wij vinden het belangrijk om u de best mogelijke service te verlenen. Wanneer de garantieperiode verlopen is, brengen wij hiervoor reparatiekosten in rekening. Over de geschatte kosten overleggen we vooraf met u ter goedkeuring.

Heeft u de rollator overgenomen van iemand anders, dan geldt de garantie niet meer. Deze is namelijk niet overdraagbaar. U kunt uw Rollz uiteraard wel gewoon laten repareren tegen de gebruikelijke tarieven. Neem daarvoor contact op met ons.

 

Hoe lang duurt het voordat ik mijn gerepareerde Rollz weer terug heb?

Wij streven ernaar een reparatie binnen vijf werkdagen af te handelen. De verzendtijd komt daar bovenop, dus dat maakt het vaak een week voordat u uw rollator weer ontvangt. Hoe lang het precies duurt voordat u uw Rollz weer terug heeft, hangt af van het type reparatie dat moet worden uitgevoerd.

 

Ik zou mijn Rollz op mijn specifieke situatie aan willen passen, kunt u daarbij helpen?
Op het moment is het niet mogelijk om Rollz producten door ons te laten aanpassen. U kunt wel altijd contact met ons opnemen, aangezien we graag met u meedenken. Daarnaast zullen vele winkeliers en distributeurs bereid zijn u te helpen met specifieke aanpassingen.